Op weg naar Carnaval 2014!

Het duurde even, maar we zijn weer bijgekomen!
Kakofonie 2014 was weer een groots feest! Met een aantal leden van WildeBRAZZ in de organisatie of tussen de vrijwilligers van het Gouds/Reeuwijkse kapellenfestival was het een druk weekend! Maar zaterdag 25 januari 2014 was zo’n avond om niet snel te vergeten! De zaal zag er fantastisch uit, het publiek kwam in grote getale naar Zalencentrum de Brug, Trombonist Tom kwam nét op tijd en onze nieuwste aanwinst op trompet John Koster had zijn trompet nog even opgepoetst, een Wilde outfit aangeschaft en zelfs zijn mondstuk was net op tijd binnen!

Alle ingrediënten voor een fantastische avond, en zo gaat hij voor ons ook de boeken in! Iets over 9 mochten we los in de kleine zaal. Met voor ons een aantal kapellen die de sfeer al naar een goed niveau hadden gebracht begon WildeBRAZZ met het nieuwste nummer uit het repertoire; Ghostriders in the Sky, qua arrangement gebaseerd op BRAZZ helden Da Blechhauf’n. Een pittig nummer waar heel wat repetitie uurtjes in zijn gestoken, maar juist daardoor wel een binnenkomer!

Nadat de laatste noten van het tweede nummer, Laat de zon in je hart, het bekende nummer in een écht WildeBRAZZ jasje stond de zaal al op z’n kop! Geen moment van rust, maar door met het feest! Het dak moest en zou eraf!

Met Golden Oldies Butterfly en Rosamunde werd de sfeer zo mogelijk nóg verder opgevoerd en de polonaise was niet meer te stoppen! Steeds snellere trompetten gecombineerd met (BIJNA) lieflijke trombone melodietjes wisselden elkaar in hoog tempo af terwijl bas en slagwerk het  fundament stevig neerzetten.

Daarna? Tijd om te zingen! WildeBRAZZ speelt sinds deze zomer twee nummers van de Beatles; I want to hold your hand en natuurlijk Hey Jude! Vooral de laatste coupletten van Hey Jude werden uit volle borst mee gezongen door een inmiddels overvolle  kleine zaal en we vermoeden dat het tot ver in de grote zaal te horen was!
Omdat we van de presentator van de kleine zaal nog één klein minuutje kregen werd grote hit en inmiddels bijna lijflied van WildeBRAZZ Waarheen, waarvoor ingezet om er nog even voor te zorgen dat het publiek echt in de lampen ging hangen.

Bek af, maar het was een goede generale voor de carnaval! Of nee, wacht! Rond half 12 werd ook de grote zaal nog afgebroken. Zelfde set, nóg groter feest!
De Kakofoon ging dit jaar, geheel terecht, naar onze Dordtse muziek vrienden Bar Gebeure. Maar alle leden van WildeBRAZZ keerden tevreden richting huis!
Feest, we houden ervan! Op naar Carnaval 2014! Hou de site in de gaten voor ons programma, keep you posted!

xxx WildeBRAZZ