Info

WildeBRAZZ is een Goudse feestkapel, die is opgericht door een aantal enthousiaste muzikanten uit Gouda en omstreken.
Alle muzikanten hadden voor de oprichting van WildeBRAZZ op de een of andere manier al een binding met elkaar. Een aantal leden van WildeBRAZZ speelde voorheen in bands als ’t Kapelleke, de Stroopzoolen en de Partyband.
Bovendien hebben veel leden van WildeBRAZZ als lid of oud-lid een binding met Gouda’s Harmonie de Pionier.

Het is dan ook niet toevallig dat bij Gouda’s Harmonie de Pionier de eerste prille ideeën over WildeBRAZZ zijn ontstaan en dat ook daar de eerste noten zijn gespeeld.
Op een vrijdagavond, na de harmonie-repetitie, hadden Daan, Jeroen, Marijn, Nick en Paul de bardienst overgenomen van de gebruikelijke barcommissie (Barcie) om zo een nog gezelliger avondje te creëren dan dat het normaliter al is. Na heel wat drankjes vertrokken de overige harmonieleden richting huis en bleven onze vijf vrienden achter in een leeg verenigingsgebouw.
Onder het genot van een laatste drankje werd besloten wat nummers te spelen van de inmiddels opgeheven Goudse kapellen. Deze kwamen op youtube terecht onder de fictive naam Barcie-band.

Barcie-band Part 1, d.d. 5 november 2010

Na dit “gigantische youtube succes” bleef het een tijdje stil op de vrijdagavond. De wens om samen een nieuwe kapel te beginnen bleef echter kriebelen. Een echt Gouds dweilorkest voor de carnaval bleef toch de ultieme droom. En dus gebeurde het op 21 januari 2011, dat de Barcie-band opnieuw de instrumenten ter hand nam om verder te bouwen aan de rooskleurige toekomst van een nieuwe kapel. Paul was die avond niet aanwezig en werd op sousafoon vervangen door Nick. Bovendien maakte als nieuwe aanwinst Stefan zijn opwachting in de basisopstelling van de Barcie-band. Deze avond werd ook de eerste try-out versie van het eigen arrangement Sex met die Kale uitgevoerd en wederom vastgelegd op youtube.

Barcie-band Part 2, d.d. 21 januari 2011

Toegegeven, de kwaliteit was zeker nog niet hoogstaand, maar heel belangrijk; het enthousiasme was ook toen al heel erg groot.
Nu ruim een half jaar en heel wat repetities later zijn onze muzikanten daar waar ze toen al naar toe wilden. WildeBRAZZ is een feit en tijdens de Coming Out Party op 11-11-11 zijn de eerste nummers van het geheel nieuwe repertoire gepresenteerd aan het grote publiek. De outfit en styling is helemaal zoals het hoort, wild, trendy en stijlvol. Aan de muziek is hard gesleuteld (met dank aan onze muzikale coach Cor) en klinkt al zoals we dat voor ogen hadden: mooi, wild en gezellig!
De toon was gezet en de eerste resultaten werden geboekt en zijn nog steeds te beluisteren op Youtube (zie Media). En naar onze mening; is de kwaliteit van “Seks met die kale” toch wel vooruit gegaan:

WildeBRAZZ repetitie, d.d. 3 januari 2012

Inmiddels zijn we ons eerste lustrum gepasseerd en best trots wat we met ons kluppie hebben bereikt sinds die eerste presentatie! Vele optredens liggen al achter ons, maar nog meer optredens komen er aan.
WildeBRAZZ hoopt van harte dat u ook dan aanwezig bent om ons te beluisteren, met ons te lachen, met ons te feesten en natuurlijk om ons aan te moedigen!